Типи темпераменту

07.09.2019

Темперамент характеризує тіло людини з точки зору особливостей та інтенсивності протікання нервових процесів, обміну речовин, а також типу статури. Тобто, цілком можливо, спираючись лише на зовнішні ознаки, визначити, до якого типу темпераменту вона належить, і яка поведінка йому характерно.

В даний час під типом темпераменту мається на увазі певна сукупність психологічних властивостей, які закономірно пов'язані між собою - вони є спільними в однієї групи людей.

Меланхолік

Хто ж такі меланхоліки? Це дуже тонкі і чутливі натури, найчастіше у таких людей є творчі здібності. Їх внутрішній світ дуже складний і неймовірно різноманітний, тому найчастіше вони воліють самотність компанії друзів і знайомих, що говорить про їх соціальної пасивності.

Меланхоліки дуже скромні та сором'язливі, самооцінка у таких людей, швидше, занижена і не відповідає реальності, а все з-за їх надмірного захоплення самоаналізом. Щоб досягти успіхів і справлятися з труднощами, меланхолікам потрібно постійно саме затверджуватися і піднімати свою самооцінку. Залежать від перепадів настрою, тому підтримка близьких людей дуже важлива. Ви не знайдете кращого друга, ніж меланхолік. Він відданий і надійний друг, що знає ціну своєму слову. Якщо ж не вдається стримати дану обіцянку, то щиро переживає, навіть у випадку, коли обставини йому непідконтрольні.

З відомих людей меланхоліками були Микола Гумільов, Сергій Єсенін, Елвіс Преслі


Флегматик

Кому можна не займати спокою, так це флегматикам. Їх емоційний фон незворушний, як водна гладь в безвітряну погоду. Їх дуже важко вивести з звичного душевної рівноваги, але якщо це сталося, то зупинити розбушувався флегматика не так просто. Однак найчастіше надмірний спокій позбавляє їх можливості виражати бурхливі емоції, такі як радість або які-небудь інші емоційні потрясіння.

Флегматики розважливі, уважні, послідовні і не люблять квапити подій, воліють виконувати роботу в певній послідовності. Вони не здатні зосередити свою увагу відразу на декількох справах, вважаючи більш раціональним виконати одне завдання, але добре.

Сангвінік

Сангвініки дуже активні й енергійні люди, що володіють легкою вдачею. Це легко збудливі особистості, здатні неймовірно швидко загорітися ідеєю, але настільки стрімко сангвініки здатні і втратити будь-який інтерес. Здатність пристосовуватися до обставин обумовлюється гнучкістю їх нервової системи, це часто допомагає уникнути різних скрутних ситуацій.

Душа компанії - це, безумовно, про людей, що належать до типу сангвінік. З-за природної тяги до спілкування і загальної уваги у них добре розвинена мова, дуже люблять виступати на публіці, що робить їх прекрасними ораторами і організаторами. Сангвініку властиві такі якості, як доброта, дружелюбність, чуйність, він може бути навіть трудоголіком.

Холерик

По своїй натурі холерики легко збудливі і дуже темпераментні люди. Чомусь навіть нагадують палких іспанців, для вираження яких бурхливих емоцій стоїть далеко не на останньому місці. Холерики неймовірно імпульсивні люди.

Холериків можна виділити з усіх типів, як володарів самої високої самооцінки. Вони лідери, по своїй натурі, які звикли перебувати в центрі загальної уваги. Показати кому-небудь свою слабкість для холериків просто неприпустимо, це може дуже сильно зачепити їхнє самолюбство і гордість. Холерики здатні легко знаходити спільну мову з оточуючими, але великою кількістю друзів не можуть похвалитися. У спілкуванні воліють займати домінуючу позицію лідера, при будь-якій можливості, вони готові до суперництва, бо бачать суперників у всіх, хто їх оточує.


© 2019 Всі права захищені.
Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати